Utilizăm fișiere tip cookies pentru a vă oferi cea mai bună experiență de utilizare. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu politica noastră de cookie-uri.

ENDO REMOVAL SYSTEM - BASIC KIT

ENDO REMOVAL SYSTEM - BASIC KIT

4.683,23 RON
cu TVA

Inlaturarea unei bucati dintr-un instrument ortodontic sau dintr-un pivot radicular este una dintre cele mai dificile si laborioase operatii pe care le fac chirurgii dentari. 

Quantity :

Inlaturarea unei bucati dintr-un instrument ortodontic sau dintr-un pivot radicular este una dintre cele mai dificile si laborioase operatii pe care le fac chirurgii dentari. O metoda comuna pentru inlaturarea fragmentelor de instrumente endodontice este prin ultrasunete. Aceasta metoda consta in deblocarea si mobilizarea fragmentului de instrument prin folosirea unui varf vibrat prin ultrasunete, fara racire cu apa, si prin inspectatea sa vizuala cu ajutorul ochelarilor cu magnificare sau prin microscop endodontic. Cel mai mare neajuns al acestei metode este imposibilitatea de a prinde direct instrumentul rupt.


De multe ori se intampla ca dupa "spargerea" vechiului material de obturatie in canalul radicular si mibilizarea fragmentului de instrument endodontic, sa fie tehnic imposibil sa inlaturati corpul strain, de exemplu fiindca este localizat andanc inauntrul unui canal radicular ingust. 
Astfel, utilizand instrumentul micro-pensa proiectat special in acest scop impreuna cu un set de "micro-dalte" endodontice face posibila inlaturarea instrumentului rupt extrem de repede si de usor, fara risc de complicatii, cum ar fi perforarea peretelui canalului radicular. 
Trei micro-pense si cinci micro-dalte au fost proiectate special si produse in conformitate cu principiile ergonomiei in lucru folosind un microscop endodontic si folosind aliaje din otel chirurgical de inalta clasa.

 

Lucrul cu sistemul de micro-instrumente ERS (Endo Removal System), proiectat de catre Dr Gończowski, este bazat pe urmatoarele principii simple:

1. Identificarea initiala a locatiei instrumentului rupt folosind radiografii RVG sau CBCT
2. Conducerea operatiei inspectarii vizuale prin lupe de magnificare sau prin folosirea microscopului endodontic
3. Obtinerea celui mai larg posibil acces la instrumentul rupt prin folosirea sistemului cu ultrasunete si/sau prin folosirea unor freze speciale endodontice (d.ex. Munce).
4. Deblocarea si mobilizarea fragmentelor de instrumente rupte prin folosirea ultrasunetelor si/sau prin folosirea micro-daltelor din sistemul ERS.
5. Prinderea si inlaturarea fragmentului de instrument rupt prin folosirea micro-pensei sau a micro-parghiei din sistemul ERS - tipul de micro instrument este selectat in functie de adancimea la care se ajunge in timpul operatiei, diametrul canalului radicular si forta de blocare a fragmentului rupt.

 

 

Kit Basic

 


Endodontic micro-forceps (cod 018-180)

 • Lungime totala: 170 mm
 • Lungimea varfului: 30 mm
 • Diametrul partii active cu varful inchis: 0.8 mm
 • Puterea presiunii: 200-300g

Domeniu de aplicatie:

Inlaturarea fragmentelor de instrumente endodontice din canalul radicular dupa ce au fost in prealabil dizlocate folosind ultrasunete, or in cazul materialelor moi (de ex. Endomethazona), inlaturand direct fragmentele, fara folosirea ultrasunetelor. Multumita profilului sau cu forma proiectata special si o parte activa lunga, ultra subtire (0.8 mm) si zimtata, acest instrument ofera doctorului posibilitatea de a atinge instrumentele endodontice rupte pana la adancimi considerabile si de a prinde fragmentele rupte inlaturandu-le astfel din canalul radicular.

Micro-sonda endodontica -> curba (cod 015-195)

 • Lungime totala: 195 mm (curba)
 • Lungimea partii active: 30 mm
 • Diametrul partii active: 0.5 mm

Domeniu de aplicabilitate:

Identificarea accesului in canalele radiculare si stabilirea pozitiei si fortei de blocare a instrumentelor endodontice rupte sau a pinilor in canalul radicular.

 

Micro-parghie endodontica (cod 017-008)

 • Lungime totala: 205 mm
 • Lungimea partii active: 7.5 mm
 • Diametrul partii active (muchie de taiere rotunjita): 0.6 mm
 • Diametrul de iesire al conului care blocheaza instrumentul rupt: 0.8 mm

Domeniu de aplicabilitate: 

Inlaturarea fragmentelor de instrumente endodontice rupte din canalul radicular dupa ce au fost deblocate folosind sisteme cu ultrasunete.

 

100000 Produse
Produs nou

Produse speciale

truck

TRANSPORT GRATUIT LA COMENZI MAI MARI DE 450 LEI

return

LIVRARE IN 24 DE ORE GARANTAT

help

SERVICE RAPIDE IN GARANTIE SI POSTGARANTIE LA TEL. +40 745 083 786

1 other product in the same category