Utilizăm fișiere tip cookies pentru a vă oferi cea mai bună experiență de utilizare. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu politica noastră de cookie-uri.

CALCEVIT

26,87 RON
cu TVA

Hidroxid de calciu (35%) si hidroxiapatita, ph de 12,5, radioopac, agent antibacterian datorita ph-ului crescut, stimuleaza procesul de neodentinogeneza,pulpite,gangrene,coafaje pulpare,obturatii temporare de canal,proceduri apexiene si pulpotomii.

Quantity :
Stoc epuizat

Indicaţii:

Hidroxid de calciu în soluţie salină izotonică sterilă

Pasta “CALCEVIT” este unicul material care conţine hidroxid de calciu sterilizat şi pur.Sterilizarea elimină prezenţa formelor sporulate. Are un conţinut crescut de hidroxid de calciu ceea ce implică un pH crescut cu un puternic efect bactericid.Este indicat pentru coafajul direct , după deschiderea cavităţii pulpare , după efectuarea pulpectomiilor  pentru coafajul indirect în cazurile de carii profunde.

Datorită faptului că este radioopac , Calcevit poate fi folosit penru obturaţia provizorie a canalelor (3-6 luni).

Calcevit stimulează formarea punţilor de dentină secundară şi a barierei de ţesut dur la nivelul radicular (este neodentinogenetic) şi vindecă leziunile ostetice periapicale (1ml de Calcevit conţine 610 mg de calciu). Materialul poate fi folosit pentru obturarea temporară  a canalelor radiculare , dacă, creşterea radiculară nu s-a încheeat .

Compozitie/Caracteristici:

Materialul “CALCEVIT” este o pastă gata pregătită , întrodusă într-o seringă pentru a putea acoperi direct cavitatea pulpară atunci cînd aceasta este deschisă..Partea componentă de bază a materialului este 

  • Hidroxidul de calciu – care are o valoare cresută de pH ( de 12,8) asigurînd un efect puternic bactericid
  • Radioopac.

Mod de folosire:

Pentru tratarea cariesului profund curăţaţi şi uscaţi cavitatea înaintea aplicării Calcevit pasta , în straturi subţiri pînă ce se atinge grosimea dorită.Lăsaţi fiecare strat să se usuce bine sau uscaţi cu ajutorul jetului de aer. Nu aplicaţi pasta pe marginile cavităţii şi îndepărtaţi materialul care s-a lipit de acestea. După aceea realizaţi căptuşirea şi obturarea.

Pentru regenerarea pulpei după prelucrarea antiseptică a canalului pasta se întroduce în canalul uscat pînă la nivelul dentină-smalţ şi se usucă cu jetul de aer , ermetic se obturează cu ciment ionomer de sticlă. Se lasă sub observaţia medicului timp de 10 zile.La următoarea şedinţă dacă pacientul nu are dureri în zona de tratare a dintelui se înlătură pansamentul parţial pentru a evita traumarea pulpei. Se repetă procedura de prelucrare instrumentală şi antiseptică a cavităţii şi se obturează cu ciment ionomer de sticlă după care se restaurează coroana dentară. Observaţia de control se efectuiază după 3-6 luni.

Atenţie .Dupa fiecare folosinţă seringa se inchide bine.

Prezentare:

Pasta  (seringa 1) - 7,0 g

Produs nou

Produse speciale

truck

TRANSPORT GRATUIT LA COMENZI MAI MARI DE 450 LEI

return

LIVRARE IN 24 DE ORE GARANTAT

help

SERVICE RAPIDE IN GARANTIE SI POSTGARANTIE LA TEL. +40 745 083 786

0 other product in the same category