FOSFADENT

52,78 RON
cu TVA

Material stomatologic pe baza de hidroxid de calciu-fosfat indicat pentru obturarea definitiva si obturarea cu conuri de gutaperca a canalelor radiculare la dintii anteriori si posteriori in urma tratarii pulpitei,periodontitei acute si cronice,granuloame.Continutul de hidroxid de calciu formeaza hidroxiapatita care stimuleza formarea tesutului osos la nivelul apexului.

Quantity :

Material be baza de hidroxid de calciu - fosfat indicat pentru tratarea si obturarea canalelor radiculare la dintii anteriori si posteriori in urma tratarii pulpitei, perodontite acute si cronice,granuloame,tratarea edodontica a canalelor radiculare infectate.Stimuleaza formarea tesutului osos la nivelul apexului.Continutul de oxid de calciu permite sterilizarea canalului radicular.

Compozitia/Caracteristici:

Materialul stomatologic “FOSFADENT ” sistem- pulbere/lichid conţine:

  • Fosfat de calciu
  • Hidroxiapatită – care stimulează regenerarea ţesutului osos în zona apicală
    • Hidroxid de calciu – care are acţiune asupra microorganizmelor din canalul radicular
    • Fluor calciu
      • Excipienţi radioopac.

Materialul “FOSFADENT ” se caracterizează prin timpul de lucru de durată (6-8 ore) , plasticitate înaltă , cu priză de durată (48 – 72 ore). Materialul are acţiune antibacteriană, poate fi foarte uşor dezobturat .În urma reacţiei chimice după malaxarea pulberii cu lichidul se formează hidroxiapatita de calciu care regenerează ţesutul osos în zona apexului.Este radioopac.

Atenţie!!! Înainte de folosire este necesar ca materialul sa fie ţinut la temperatura de (+18 - +23 ).

Mod de folosire:

Înainte de utilizare recipientul cu pulbere trebuie bine agitat.

Pentru a obţine un rezultat mai bun se recomandă proporţia pulberii cu lichidul de 1,5:1 ceea ce corespunde cu 1 măsurător de pulbere(0,1g) la 3 picături de lichid(0,05-0,07g). Se malaxează pe plăcuţa de sticlă pînă obţinem o pastă. Dacă în timpul lucrului pasta îşi perde din elasticitate , adăugăm puţin lichid pînă la obţinerea consistenţei iniţiale. Pasta dată se poate utilize timp de 1 oră.

În canalul bine prelucrat se întroduce pasta cu ajutorul acului miller sau acului lentulo bine condensînd fiecare strat.Surplusul de lichid în urma condensării se poate înlătura cu ajutorul conurilor de hîrtie.

Pentru obturarea retrogradată a apexului este necesar de condensate 1-2mm de pastă la distanţa de 0,5-0,7 pastă mm de la orificiul apexului.După care canalul se usucă bine şi se obturează cu ajutorul conurilor de gutapercă şi cu alt material de obturaţie definitivă (Viedent , Stiodent).

Pasta se întăreşte în canal timp de 72 ore.

Mod de prezentare:

Pulbere (recipient) -  15 g

Lichid (flacon )      - 12 ml

100000 Produse
Produs nou

Produse speciale

truck

TRANSPORT GRATUIT LA COMENZI MAI MARI DE 450 LEI

return

LIVRARE IN 24 DE ORE GARANTAT

help

SERVICE RAPIDE IN GARANTIE SI POSTGARANTIE LA TEL. +40 745 083 786

1 other product in the same category