Utilizăm fișiere tip cookies pentru a vă oferi cea mai bună experiență de utilizare. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu politica noastră de cookie-uri.

TIEDENT TIP ENDOMETHASONE

95,00 RON
cu TVA

Material de obturatie radiculara antiseptic, neiritant,radioopac,perfect tolerat de tesuturile perapicale,neresorbabil la nivelu canalului radicular, pe baza de dexametazona-corticosteroid, oxid de zinc eugenol, timoliodid antiseptic puternic, nu contine paraformaldehida.Obturarea definitiva a canalelor radiculare se poatae realiza cu sau fara conuri de gutaperca.

Quantity :

Indicaţii:

Materialul stomatologic “TIEDENT” este indicat pentru obturarea definitivă a canalelor radiculare , cu proprietăţi antiseptice şi antiflamatorii datorită substanţelor adăugate : dexametazonă , hidrocortizon acetat .

Compoziţie /Caracteristici:

Materialul stomatologic “TIEDENT” cu oxid de zinc-eugenol are acţiune bactericidă şi antiseptică care este uşor suportat de ţesutul osos.La malaxarea prafului cu lichidul se formeaza o pastă care îşi păsrează elasticitatea timp de 5-7 ore şi se întăreşte în canal timp de 48-72 ore.Timpul de lucru cu materialul dat este de durată şi dă posibilitatea manipulărilor intensive şi corecţiilor necesare.

Compoziţie :

  • Iodură de timol – antiseptic de durată;
  • Hidrocortizon acetat (în 14 g pulbere conţine de la 100 la 130mg) – corticosteroid – acţiune antiflamatorie şi micşorează posibilitatea apariţiei reacţiilor dureroase peraipicale.
  • Dexametazon – mai activ glucocorticosteroid cu conţinut de fluor care are acţiune puternică antiflamatorie şi antialergică.
  • eugenol;
  • oxid de zinc
  • plastificator;
  • excipienti ,radioopac.

La surplusul de pastă în zona apexului iritarea tesuturilor periapicale nu se simte.La obturarea cu conurile de gutapercă pasta închide ermetic canalul şi asigură adeziune conurilor la pereţii canalului.

ATENŢIE !!!

Materialul antiseptic “TIEDENT” se recomanda cu atentie la tratarea pacientilor alergici la iod.

Mod de folosire:

La tratarea pereodontitei după îndepărtarea pulpei devitalizate şi prelucrarea medicamentoasă a canalului radicular să fie obturat provizoriu timp de 24-48 ore îmbibat cu preparat bactericid care nu irită ţesuturile periapicale(lichid antiseptic “Crezodent”)La urmatoarea şedinţă dacă este necesar se prelucrează canalul din nou cu soluţie antiseptică ,apoi se usucă bine canalul şi se obturează cu pasta “TIEDENT”.Pentru a obţine pasta elastică se ia pe placuţa de sticlă la temperatura de (18-22)grade şi umeditatea de (50+/-10)% cu ajutorul spatulei prin mişcări circulare se malaxează pulberea cu lichidul în proporţii de 7:1 sau 2 masurătoare de pulbere cu 1 picatura de lichid.În canalul pregatit ,bine uscat pasta se întroduce parţial cu ajutorul acului miller sau acului lentulo.

La folosirea conurilor de gutapercă în canalul pregatit , uscat cu conuri de hirtie se întroduce prima parte de pastă prin intermediul acului lentulo cu mişcări circulare pasta se distribuie pe pereţii canalului radicular ,apoi în canalul radicular se întroduce conul de gutapercă prelucrat cu pastă.După controlul radiografic conul de gutapercă se taie şi se condensează cu un instrument incălzit. Dupa obturarea canalelor cu materialul “TIEDENT” este necesar izolarea cu pansament, deoarece eugenolul micsorează  calităţile oburaţiei şi a materialului compozit. Dacă este necesar curăţirea canalului de material se recomandă folosirea lichidului sau gelului “SOLVADENT” care uşureaza  procedura de dezobturare. Conurile de gutapercă se extrag din canalurile radiculare cu instrumentul incalzit

Prezentare:

Pulbere (recipient)   - 14g

Lichid        - 8 ml

Analog: ENDOMETHASONE  Septodont

10 Produse

Anunta-ma cand este disponibil
Produs nou

Produse speciale

truck

TRANSPORT GRATUIT LA COMENZI MAI MARI DE 450 LEI

return

LIVRARE IN 24 DE ORE GARANTAT

help

SERVICE RAPIDE IN GARANTIE SI POSTGARANTIE LA TEL. +40 745 083 786

25 other products in the same category