TRICREDENT

62,38 RON
cu TVA

Material stomatologic antiseptic pe baza de tricrezol-formaldehid este indicat pentru obturatii de canal definitive in urma tratarii pulpitelor,pereodontitelor acute si cronice,granuloame.Obturatii cu conuri de gutaperca.Nu coloreaza dintii, este indicat si pentru obturarea dintilor fronytali.

Quantity :
Stoc epuizat

Indicaţii:

Materialul stomatologic “TRICREDENT” este indicat pentru tratamentul complex şi obturarea definitivă a canalelor radiculare infectate în urma tratării peredontitelor acute sau cronice şi pulpite.”Tricredent “ se foloseşte deasemenea şi la obturaţiile cu con de gutapercă.

Compoziţie/Caracteristici:

Materialul stomatologic “TRICREDENT” - sistem pulbere-lichid.

Compoziţie :

  • Lichidul  - soluţie tricrezolformaldehidă şi răşină bakelită cu acţiune antiseptică;
  • Pulbere – sulfat de bariu, oxid de zinc adioopac , excipienţi.

La malaxarea 1-2 părţi de pulbere cu 1 parte de lichid , obţinem o pastă radiopaca care obturează bine canalul şi se întăreşte timp 48 ore pînă la 2-3 săptămîni (în dependenţă de consistenţa pastei).Nu schimbă culoarea dintelui.

Mod de folosire:

Pe plăcuţa de sticlă cu mişcări circulare se malaxează 1 măsurător (0,13-0,15g) pulbere cu 2 picături (0,05-0,07g) lichid pînă obţinem o pastă omogenă. Pe plăcuţa de sticlă pasta îşi păstrează elasticitatea timp de 10-20 min.În canalul pregatit ,bine uscat pasta se întroduce parţial cu ajutorul acului miller sau lentulo.Pentru a patrunde mai bine rasinele de bachelita mai bine in canicilele dentinare si pentru un effect antibacterian de lunga durata, canalul dezinfectat inainte de obturatie se prelucreaza cu un amestec din solutiea Tricredent cu solventul Tricredent in proportii egale.La folosirea conurilor de gutapercă în canalul pregatit , uscat cu conuri de hirtie se întroduce prima parte de pastă prin intermediul acului lentulo cu mişcări circulare pasta se distribuie pe pereţii canalului radicular ,apoi în canalul radicular se întroduce conul de gutapercă prelucrat cu pastă.După controlul radiografic conul de gutapercă se taie şi se condenseaza cu un instrument incălzit. Dupa obturarea canalelor cu materialul “TRICREDENT” este necesar izolare cu pansament, deoarece eugenolul micsoreaza  calităţile oburaţiei şi a materialului compozit. Dacă este necesar curăţirea canalului de material se recomandă folosirea lichidului sau gelului “SOLVADENT” care uşureaza  procedura de dezobturare. Conurile de gutapercă se extrag din canalurile radiculare cu instrumentul incălzit.

Prezentare:

Pulbere (recipient)   - 15g

Lichid (flacon)       - 10 ml

Solvent               - 10 ml

Produs nou

Produse speciale

truck

TRANSPORT GRATUIT LA COMENZI MAI MARI DE 450 LEI

return

LIVRARE IN 24 DE ORE GARANTAT

help

SERVICE RAPIDE IN GARANTIE SI POSTGARANTIE LA TEL. +40 745 083 786

1 other product in the same category